De MoestuinMeester home

Welkom bij De Moestuinmeester!

Moestuineducatie voor kinderen

Altijd al een moestuin willen starten op jouw basisschool of buitenschoolse opvang? De Moestuinmeester zet moestuinen op en geeft moestuinlessen aan kinderen.

Wat doet de Moestuinmeester precies?

De Moestuinmeester geeft moestuinlessen aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Dit zijn leerlingen van basisscholen en buitenschoolse opvang in Utrecht en omgeving. Ik leg moestuinen aan op maat en kan in overleg met de scholen moestuinlessen geven gedurende het gehele tuinseizoen (maart-oktober). Ik werk daarbij met herkenbare gewassen en mijn eigen methodiek. Deze is gericht op zintuigelijke waarnemingen, verhalend vertellen en ervaringsgericht leren. Kinderen zaaien zelf de wortels en poten zelf de aardappels in de tuin. Vooral zelf doen dus!

De MoestuinMeester - Home demoestuinmeester.nl
De MoestuinMeester - Voorbeelden werkwijze

Voorbeelden van mijn onderwijsvorm en wat kinderen leren in mijn lessen kun je vinden op mijn instagram én LinkedIn.

Uit ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan met moestuinieren met leerlingen heb ik gemerkt dat elke bouw/groep op een andere manier naar de tuin kijkt en leert. Moestuinlessen zijn buitenlessen. Dit vergt van leerlingen de nodige aandacht om bij de les te blijven.

Mijn naam is Daryo Verouden en ik ben De Moestuinmeester.

Ik geef moestuineducatie op verschillende groene onderwijslocaties in Utrecht. Wil je meer lezen over hoe ik De Moestuinmeester ben geworden? Of ben je benieuwd naar mijn pedagogische achtergrond? 

De MoestuinMeester - Daryo